Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

"Απογραφή"

Προσωπικό έτος: 1 
Φυτεύοντας σπόρους – Αναγέννηση - Νέα εποχή 
Αυτή είναι η έναρξη ενός νέου εννιάχρονου καρμικού κύκλου. Ό,τι σε απασχόλησε στο παρελθόν, δε θα πρέπει να σε απασχολεί πια. Εξάλλου οι ευκαιρίες για να σε μεταμορφώσουν παρουσιάστηκαν είτε έπεσαν στην αντίληψή σου, είτε όχι. Δηλαδή βρίσκεσαι πλέον σε μία φάση, που οι απογοητεύσεις του χθες, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για σένα. Ό,τι έγινε έγινε. Το προηγούμενο κεφάλαιο έκλεισε και τώρα διανύεις στην πιο κατάλληλη εποχή για να ανοίξεις ένα καινούριο.
Έχε υπόψη σου πως οτιδήποτε ξεκινήσεις φέτος, θα λειτουργήσει ως θεμέλιο για τα επόμενα 8 χρόνια. Με λίγα λόγια διανύεις την περίοδο που καλείσαι να ανακαλύψεις ποιοι είναι οι στόχοι σου, τους οποίους με κατάλληλη φροντίδα, θα τους δεις αργότερα να αναπτύσσονται και τελικά να υλοποιούνται. Η εργασία, το σπίτι και οι προσωπικές σχέσεις, είναι εύφορο έδαφος, συνεπώς θα πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεκτικά τους σπόρους που θα φυτέψεις. Κοίταξε το παρελθόν, μόνο για να διδαχθείς και για να συνειδητοποιήσεις, ώστε να αποφύγεις τις παγίδες που ενδεχομένως σου επιφυλάσσει το μέλλον.
Το προσωπικό έτος 1, συνήθως συνοδεύεται με ζωτικότητα και σωματική δύναμη.


Προσωπικό έτος: 2
Καλλιέργεια – Ανάπτυξη - Περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή
Αυτή είναι η χρονιά που οι «σπόροι της αλλαγής» οι οποίοι επέλεξες να φυτέψεις πέρυσι, αρχίζουν να μεγαλώνουν. Η προσοχή σου θα ρίχνει φως στις νέες ιδέες και θα τις βοηθάει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Οι άλλες ιδέες-καταστάσεις που δε σε αφορούν πια, θα βυθιστούν στο σκοτάδι σαν να σπρώχνεις με το δάχτυλό σου το μικρό φυτό, ξανά μέσα στο χώμα. Είναι πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, να αποφασίσεις να αλλάξεις προσανατολισμό φέτος, φυτεύοντας απ’ την αρχή νέους σπόρους… Το δεύτερο έτος του εννιάχρονου καρμικού κύκλου, έχει να κάνει με την υπομονή. Η κατάλληλη εποχή για να ανακαλύψεις κι άλλους συνοδοιπόρους με κοινό προορισμό και όραμα, είναι τώρα! Θα πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσεις και να αλλάξεις τακτικές, οι οποίες θα μπορούσαν μελλοντικά να λειτουργήσουν ως εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων σου.
Η βιασύνη είναι εχθρός. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται στο 2, έχουν την αίσθηση ότι αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις σε  ο,τι κάνουν. Κάθε εμπόδιο φέτος, θα είναι μία μεταμφιεσμένη ευκαιρία για εξέλιξη, που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα της σοδειάς σου στο τέλος.


Προσωπικό έτος: 3
Άνθηση – Επέκταση – Προσωπική και επαγγελματική επιτυχία
Αυτός είναι συνήθως ένας χρόνος γεμάτος ανακούφιση και χαρά. Συνειδητοποιείς ότι οι προσπάθειες σου άξιζαν τον κόπο και η περσινή σου υπομονή, έπιασε τόπο. Οι σπόροι έπιασαν και τα φυτά σου μόλις ξεπροβάλλουν απ' το χώμα, κάτι που σου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσεις… Διανύεις μία χρονιά γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Εργασία, καριέρα, σχέσεις και έρωτας, μπορούν να ανθίσουν και να σε κάνουν να αποπνέεις τέτοιον ενθουσιασμό για τη ζωή, που οι γύρο σου θα σε βρίσκουν ακαταμάχητο. Υπάρχει η δυνατότητα να ζυγίσεις το βάρος πριν το σηκώσεις στους ώμους σου, γι’ αυτό και θα πρέπει λειτουργείς με σύνεση και εγκράτεια. Ουσιαστικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος του 3 είναι να ενθουσιαστείς απ’ τις μεγάλες ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν και να υπερεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου… Μην αφήσεις τους πειρασμούς να σε παρασύρουν.


Προσωπικό έτος: 4
Διατήρηση – Δουλειά – Προσωπικός έλεγχος και Ευθύνη
Αυτός είναι ένας χρόνος σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας. Φέτος θα πρέπει να δείξεις υπευθυνότητα, όσον αφορά στις υποσχέσεις που έδωσες πέρυσι, είτε στον ίδιο σου τον εαυτό, είτε στους άλλους. Αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν το 4 απογοητευτικό, αλλά αυτό συνήθως οφείλεται στις ευθύνες οι οποίες όλο και αυξάνονται. Μπορεί να επικρατεί μία αίσθηση οπισθοδρόμησης ή στην καλύτερη περίπτωση ενός βήματος μπροστά και δύο πίσω…  Ενώ φαίνεται να μην υπάρχει προοπτική, οι ευκαιρίες για τη δημιουργία ισχυρών βάσεων, είναι πολλές. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, ο κορμός των φυτών σου θα σκληρύνει, για να μπορέσουν να ωριμάσουν οι προσωπικοί σου στόχοι για τη ζωή. Αυτό που μπορεί τώρα να μοιάζει με στασιμότητα, έρχεται τα αμέσως επόμενα χρόνια να σου αποδείξει ότι ήταν σημαντικότατη πρόοδος που ούτε καν είχες αντιληφθεί.


Προσωπικό έτος: 5
Ανεξαρτησία – Ελευθερία – Σύνδεση

Φέτος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ανακούφιση. Τα εμπόδια που μέχρι πέρυσι συναντούσες στον δρόμο σου, εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνουν θετικές ευκαιρίες. Η σκληρή δουλειά που έγινε στο 4, τώρα ανταμείβεται. Η προσωπική σου ελευθερία αυξάνεται και η ρουτίνα δεν είναι κάτι που σε περιορίζει πια. Ταξίδια, περιπέτεια ή επιπλέον εκπαίδευση, είναι μερικά απ’ τα οποία θα έχεις να θυμάσαι, όταν το προσωπικό έτος 5, θα έχει πλέον τελειώσει… Ιδανική χρονιά για τη δημιουργία νέων φίλων ή ευκαιριών σε θέματα απασχόλησης. Καθόλου απίθανο να αλλάξεις σπίτι ή ακόμα και τόπο διαμονής. Δύο ακραίες παγίδες που θα πρέπει να αποφύγεις είναι α) να μην ευχαριστηθείς τίποτα λόγω τύψεων  ότι δεν δουλεύεις αρκετά και β) να πιάσεις φιλίες με τον κόκορα, που θα του φορτώσεις όλες σου τις ευθύνες. Όλα εξαρτούνται απ’ τον εκάστοτε χαρακτήρα κι απ’ τον χρόνο που προηγήθηκε.


Προσωπικό έτος: 6
Αδελφή ψυχή – Αγάπη – Οικογένεια και Σπίτι.
Ο προσωπική χρονιά 6, αφορά στα αισθήματα που αναπτύσσονται στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους άλλους. Επιτρέπει τη δημιουργία νέων συναισθηματικών δεσμών και αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν την αδελφή ψυχή τους κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης φάσης. Μία χρονιά γεμάτη αρμονία και με μεγάλη πιθανότητα ένωσης. Μιλάμε για ένωση που μπορεί να βιωθεί ως μία εξαιρετική εμπειρία κι από την άλλη να προκαλέσει άγχος, επειδή θα καλεστείς να πάρεις αποφάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον της. Αυτόν τον χρόνο προτιμάμε να τον αφιερώνουμε στη θαλπωρή της οικογένειας ή των φίλων. Φέτος είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί και μία φιλία που θα κρατήσει για όλη σου τη ζωή.




Προσωπικό έτος: 7
Λογισμός – Μάθηση – Προσωπική ανάλυση
Ακόμα κι αν είσαι άνθρωπος εξωστρεφής, το 7 σε βάζει σε μία διαδικασία εσωστρέφειας και μοναχικότητας. Μπορεί να νοιώθεις πως το να δραπετεύσεις απ’ τις υποχρεώσεις σου, είναι ανάγκη. Οι τάσεις φυγής θα σου γεννήσουν επιθυμίες για ταξίδια ή απομόνωση. Η ψυχή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος και είναι σα να παίρνεις εμβρυακή στάση για να αναλύσεις το κάθε τι. Καθώς αναθεωρείς, πετάς παλιές συμπεριφορές, επαφές, ακόμα και σχέδια τα οποία θεωρείς ότι στέκουν εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη. Το ότι οι καρποί των φυτών σου είναι ακόμα άγουροι, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση στασιμότητα… Αυτή τη χρονιά ευνοούνται ιδιαίτερα διαδικασίες που θα συμβάλλουν στην βελτίωσή σου, όπως χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες, συμβουλευτική υποστήριξη ή ένα επιπλέον εφόδιο όσον αφορά την επιμόρφωσή σου.


Προσωπικό έτος: 8
Υγεία – Πλούτος και Αφθονία
 Διανύεις μία πολύ ισχυρή χρονιά. Το 8ο προσωπικό έτος είθισται να δίνει μία θετική ώθηση σε όλους τους τομείς της ζωής σου και ιδιαίτερα στην καριέρα και στα υλικά αγαθά. Μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτόν τον χρόνο για ν’ αγοράσεις ένα νέο σπίτι, να βρεις μία καινούρια η δουλειά ή ακόμα να θέσεις σε εφαρμογή ένα επαγγελματικό σχέδιο που μελετούσες από καιρό… Κατά τη διάρκεια του 8 θα δείχνεις σαν έναν απ’ τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους που υπάρχουν και αν ο στόχος σου είναι μία διοικητική θέση, είναι πολύ πιθανόν να στην εμπιστευτούν. Η ελκυστικότητά σου θα είναι υψηλή και αν επιθυμείς χρήματα, είναι πολύ πιθανό να τα τραβήξεις κι αυτά προς το μέρος σου. Το μάθημα του 8 είναι απλώς να μάθεις να μοιράζεσαι και με άλλους, όσα απλόχερα σου χάρισε το Σύμπαν.


Προσωπικό έτος: 9
Θάνατος – Απογραφή – Το τέλος μίας εποχής.
 Η αρχή του τέλους έφτασε. Μπαίνοντας στο 9 ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος της ζωής σου, που αφορά οποιαδήποτε αποστολή είχες αναλάβει να ολοκληρώσεις, την δεκαετία που πέρασε. Για κάποιους ανθρώπους δεν είναι καθόλου ευχάριστη χρονιά, κυρίως επειδή δεν είναι σε θέση να υιοθετήσουν τις αλλαγές και να συμφιλιωθούν με το φινάλε. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να νοιώσεις ακόμα και δυσφορία. Ο λόγος είναι ότι  καταστάσεις που μέχρι χτες ήταν γνώριμες και δοκιμασμένες, δε θα είσαι σε θέση να τις ακολουθήσεις πια, απλώς γιατί θα αντικατασταθούν από νέες επιθυμίες. Αν δεν είσαι πρόθυμος ν’ αφήσεις από μόνος σου το παρελθόν, οι συγκυρίες θα να σε αναγκάσουν να το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Ήρθε η ώρα της συγκομιδής όσων έσπειρες τα τελευταία 9 χρόνια της ζωής σου. 




Η «απογραφή» έγινε μετά από την παρατήρηση των τελευταίων 9 ετών του δικού μου καρμικού κύκλου αλλά και των κοντινών μου ανθρώπων. Την έγραψα με τέτοιον τρόπο ώστε ο καθένας που θα διαβάσει το προσωπικό έτος που διανύει να την κατανοήσει και να ταυτιστεί βάση των δικών του εμπειριών. Για να βρει κάποιος το προσωπικό του έτος αθροίζει την ημερομηνία των φετινών του γενεθλίων και προσθέτει στο τέλος τον αριθμό 1. Παράδειγμα για κάποιον που έχει γενέθλια 19 Μαρτίου 1+9+3+2+0+1+7  +  1 = 24 άρα 2+4 = 6. 
Σημ: Η προσωπική πρωτοχρονιά του καθενός είναι τα γενέθλια του. Οπότε αν κάποιος έχει γενέθλια π.χ. 31 Δεκεμβρίου, ο αριθμός που θα βγάλει θα ισχύει για τις 31/12/2016 έως 31/12/2017 και όχι για τη χρονιά 2016…


© 2011 Γ. Μηλιώτης (Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος)
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αποθήκευση και διανομή του υλικού (φωτογραφιών, κειμένου), εξ ολοκλήρου ή τμήματος αυτού, για εμπορικό σκοπό. Επιτρέπεται η ανατύπωση, αποθήκευση και διανομή για σκοπό μη κερδοσκοπικό, υπό την προϋπόθεση να αναφέρεται η πηγή προέλευσης και να διατηρείται το παρόν μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου